Pagini

16 mai 2014

Trekking in Muntii Maramuresului (10-11 mai 2014)

Participanti: Alexandra Tibu, Oana Suciu, Radu Terec, Ana Maria Raducan,  Radu Barna, Zoran Pavai, Rares Pop, Alexandra Dumitrica, Diana Dorneanu, Sebi Braun, Lusu si Mihaela Giurgea, Florin Chircu, Cristi Chira, Stefi Tamasi, Adriana Moca, Gabriela Adam, Anca Brisan, Lucian Moisuc, Ionelia Nechiti, Cristi Scuturici,Cristina Jurcovan, Eva Veress, Claudiu Lazar, Laura Lungu, Geta Oltean, Aida Pop, Gabi Oarga, Alexandru Orban, Cipri Laszlo, Adi Boloveschi, Alina Coclici, Adrian Colceriu, Raluca Leuca, Razvan Samoila, Bogdan si Maria Boer, Eugen Popovici, Sofia Harju, Florin Todoran, Oxana Popa, Adi Hogiu, Cristi Pop, Calin Musteata, Corneliu Moldovan, Marlene si Dinu Mititeanu.

Foto by Calin Musteata.

Pe munte am tot fost, merg in continuare si o sa tot merg, dar sa merg cu 47 de oameni niciodata. Uite asa a fost wekendul 10-11 mai, uite asa am ajuns in sfarsit din nou in Muntii Maramuresului dupa ce acum mai bine de 3 ani cand am calcat pentru prima data in acesti munti atat de faini mi-am promis ca o sa ma reintorc sa fac mult mai mult decat am facut atunci. Postarea din anul 2011 o gasiti la urmatorul link http://raportdetura1.blogspot.ro/2011/06/poiana-cu-narcise-din-parcul-national.html

Am asteptat 3 ani, dar asteptarea a meritat. Le multumesc mult pentru buna organizare Domnului Dinu Mititeanu si Doamnei Marlene Mititeanu.

Totul a inceput vineri cand fiecare care mai de care s-a pregatit de drum. Unii de la Bucuresti, altii de la Targu Mures, cei mai multi din Cluj si noi din Prundu Bargaului. Calin Musteata, Corneliu Moldovan, Cristian Pop si subsemnatul pornim la ora 18:00 din Prundu Bargaului inspre satul Repedea unde din centrul satului inainte de podul ce trece peste valea Repedea facem stanga si dupa 2 km de macadam zarim cantonul silvic Repedea in curtea caruia vom campa. 
Suntem masina a treia sosita din cele 13 cate trebuie sa fie si e numai ora 21:00. Pana pe la ora 23:00 sosesc aproape toate masinile, doar o masina urmand sa soseasca cu o ora inainte de tura din prima zi.

Sambata dimineata la ora 07:00, 47 de oameni sunt gata sa plece inspre tinta primei zilei si anume Vf. Pop Ivan (1936 m alt.) aflat la granita cu Ucraina. Din cei 47 doar 43 au reusit sa ajunga pana pe Pop Ivan, ceilalti au urcat doar pana in zona de granita. 

Insa pana sa ajungem pe Pop Ivan ne astepta Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu unde am gasit cateva narcise de care sa ne putem bucura. Cireasa de pe tort a primei zile a fost insa magia buciumului ce se auzea de la stanile/stana de sub culmea Sehleanu. Pentru mine a fost o premiera si cred ca si pentru multi din colegi. Nu stiu daca o sa ma mai intalnesc vreodata cu asa ceva, senzatia traita e greu de transcris in cuvinte.

De coborat am coborat pe la Capul Grosilor pana la intersectia cu D.F Repedea pe care am mers aproximativ 8 km pana la locul de campare. Foarte obositori acesti ultimi km pe drum forestier mai ales cand ai in picioare si bocanci semitehnici.

Prima zi s-a terminat cum a si inceput, intr-o veselie totala si uite asa incetu cu incetu fiecare ne-am pus sa visam frumos la a doua zi cand....pentru mai multe detalii intrebati la secretariat..

Vremea a tinut cu noi inca de la inceput si pana la sfarsitul celor doua zile. 

Cateva poze din prima zi gasiti mai jos.

Traseul zilei 1:  Canton silvic Repedea - Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu - Vf. Pop Ivan (1936 m alt.) - Capul Grosilor - Smereceni - D.F Repedea - Canton silvic Repedea
Distanta parcursa: 30,5 km cu diferenta de nivel cumulata de 1865 m

Foto 1. Trackul primei zile by Radu Terec

Foto 2. locul de campare si o mica parte din cele peste 20 de corturi

Foto 3. prima zi incepe in forta

Foto 4. cu o prima pauza dupa ce cativa km buni am mers pe valea Tomnatecu

Foto 5. incotro!?

Foto 6. Culmea Vija cu Dealul Viji (1326 m alt.) unde trebuie sa ajungem

Foto 7. Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu in stanga. Culmea Sehleanu (1545 m alt.) cu poiana Sehleanu in dreapta

Foto 8. Poiana cu narcise Tomnatec-Sehleanu

Foto 9. cateva cadre cu narcisele


Foto 10. tot mai aproape de granita si punctul final Vf. Pop Ivan (1936 m alt.)

Foto 11. Vf. Farcau (1956 m alt.) in stanga. si Vf. Mihailecu in dreapta (1918 m alt.). Varfuri care le vom cucerii in urmatoare zi

Foto 12. in sfarsit pe granita gasim bornele

Foto 13. Vf. Rapa cu ai sai 1869 m alt.

Foto 14. zarim Vf. Pop Ivan

Foto 15. Vf. Serban (1794 m alt.) cel mai din stanga, iar pe undeva pe langa el mai in dreapta Vf. Strunga (1737 m alt.)

Foto 16. zarva mare pe Pop Ivan

Foto 17. Vf. Serban (1794 m alt.) mai de aproape

Foto 18. cei 4 din Bargau care au cucerit Pop Ivanul. primul varf cucerit din afara tarii

Foto 19. de final

...cu chiu cu vai ne trezim undeva pe la ora 06:00 nu care cumva sa nu fim gata pana la ora 07:00 cand din nou ne urnim din loc.
Daca in prima zi am fost 47 in a doua si ultima din diverse motive am mai ramas doar 34. 

Tintele pentru ultima zi erau Vf. Farcau (1956 m alt.) si Vf. Mihailecu (1918 m alt.) pe care le-am atins. Uite asa in 2 zile am atins nici mai mult nici mai putin de 3 varfuri de peste 1900 de m.

A doua zi trebuia sa fie cu ceva mai usoara, dar uite ca incetu cu incetu nu s-a dovedit chiar asa usoara si desi am facut cu 7 km mai putin decat in prima zi, diferenta de nivel aproape ca s-a pastrat.

Daca adunam km si diferentele de nivel din cele doua zile putem sa concluzionam ca au fost doua zile destul de greute.

30,5+23,2 km=53,7 km cu diferenta totala de 3622 m. Aproape un skyrunning. 

Dupa sfarsitul ultimei zile (la ora 17:00 am ajuns la locul unde am capat si la ora 18:00 am plecat) si dupa ce ne-am luat ramas bun in mare parte de la toata lumea ne-am intors spre casele noastre cu multe amintiri frumoase, cu odihna sufleteasca si nu in ultimul rand cu gandul ca odata si odata ne vom intoarce in Muntii Maramuresului.

Inca imi aduc aminte multe din lucrurile frumoase a acestui weekend, inca am in urechi magia buciumului, concertul pasarelelor, sursurul apelor, imaginea bucurei celor 47 etc. 

Cateva fotografii din a doua zi gasiti mai jos.

Ziua 2: Canton Silvic Repedea - Stanele Pietriceaua - Dosul Pietricelei - Lac Vinderelu - Vf. Farcau (1956 m alt.) - Lac Vinderelu - Vf. Mihailecu (1918 m alt.) - Sa Pietriceaua - Dosul Pietricelei - Canton Silvic Repede; Track inregistrat de Radu Terec
Distanta parcursa: 23 de km cu diferenta de nivel cumulata de 1747 m

Foto .....Traseul zilei a doua. Track by Rares Pop

Foto 20. pauza din poiana in poiana

Foto 21. drumu bolovanos

Foto 22. de dupa colt

Foto 23. Vf. Pietriceaua (1555 m alt.)

Foto 24. in sfarsit si Vf. Farcau (1956 m alt.)

Foto 25. Pop Ivanul vazut de pe alte si alte culmi

Foto 26. Lacul Vindirel

Foto 27. Vf. Mihailecu (1918 m alt.)

Foto 28. pe Vf. Farcau (1956 m alt.) bargauanii canta rock:))


Foto 29. peste zari ucrainene

Foto 30. Lacul Vindirel si Vf. Farcau

Foto 31. Putin din muntii din Ucraina

Foto 32. pupu pe Vf. Mihailecu

Foto 33. pe curand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu