Pagini

22 octombrie 2013

Tura MTB de toamna (20 octombrie 2013)

A doua tura pe MTB de anul acesta, de data aceasta ceva mai serioasa, pe un traseu de aproximativ 50 de km, s-a intamplat duminica 20 octombrie intr-o zi frumoasa de toamna. 

Au pedalat: Gorea Gheorghe, Albu Radu si subsemnatul.

Traseul pe care l-am parcurs si care pentru noi a pornit din localitatea Prundu Bargaului este urmatorul: Prundu Bargaului - Bistrita Bargaului-D.F Blidireasa - Dealul Simegia - Dealul Negru (Cabana Silvica Dealul Negru) - sat Cusma - sat Dorolea - Valea Poienii - Rusu Bargaului - Prundu Bargaului.

Din centrul localitatii Prundu Bargaului dupa aproximativ 50 de m facem dreapta si urmam drumul ce duce inspre satul Bistrita Bargaului. Din satul Bistriţa Bârgăului, la nici 500 de m de centrul comunei, părăsim drumul principal şi o facem la dreapta, peste râul Bistriţa, pe drumul forestier Blidireasa, ce face legătura între satele Cusma, Dorolea etc şi satul Bistriţa-Bârgăului. 
La început drumul urcă destul de lejer aproape în linie dreaptă, după care începe urcuşul nu foarte abrupt dar solicitant, pe un drum pe alocuri în serpentine. Surse de apă pe traseu sunt doar la început, aşa că dacă aveţi de gând să urcaţi cei 6 km până în pas pe bicicletă alimentaţi-vă bine cu apă de pe traseu. De la intrarea in drumul forestier Blidireasa (mai nou strada cred) si pana pe la km 4 drumul este asfaltat si de asemenea pana sus in Dealul Simegia se prezinta in conditii foarte bune fata de cum era inainte.
Din Dealul Simegia drumul intra intr-o padure superba de foioase unde nu poti sa nu te opresti sa nu admiri, mai ales toamna, covoarele de frunze si nu numai. Drumul cand coboara, cand urca, dar diferentele de nivel si pantele sunt foarte mici. Aveti grija la drumurile ce coboara in dreapta, sa nu cumva sa deviati pe acestea deoarece riscati sa gresiti destinatia. Dupa ce iesim din padure in dreapta zarim satul Cusma si destul de departe Dorolea. Mai urmeaza cateva portiuni de coborare in serpentine, dupa care o urcare usoara ca in final drumul sa coboare pana la intersectia cu drumul forestier Simegia-Dealul Negru, in stanga. Se pare ca de cand nu am mai fost prin zona si acest drum a fost reabilitat. Am placerea de a imi testa fortele si pe urcarea ce urmeaza pana la Cabana Silvica Dealul Negru pedalez cu spor. Este o urcare tare faina care te solicita la maxim. La coborare de asemenea adrenalina isi spune cuvantul. Inspre satul Cusma de la intersectie se tine drumul in vale in usoara coborare. Din Satul Cusma pana in Dorolea urmeaza 10 km de drum plat, numai bun de pedalat. Dupa ce ajungem in Dorolea traversam podul in dreapta si in loc sa o luam tot la dreapta dar la al doilea drum ce se iveste gresim si o luam pe primul. Greseala insa nu este foarte mare deoarece se pare ca si acest drum duce inspre Valea Poienii dar prin poligonul militar. Totusi ne intoarcem si o luam pe al doilea drum in dreapta care ne scoate direct in satul Valea Poienii. Din Rusu Bargaului tinem soseaua pana in Prundu Bargaului unde ceasul indica faptul ca am pedalat aprox 50 de km. Ne cinstim cu o bere ca doar meritam.

Cum duminica e duminica si cine se scoala de dimineata departe ajunge sus in Dealul Simegei avem parte de o tratatie cum se cuvine. Asadar de la o cana cu lapte am ajuns sa cumparam branza, sa primim ceapa si putina sare si sa refuzam paine, iar cum la casa omului nu pleci fara sa bei un jinars am fost rasplatiti si cu asa ceva, dar din pacate eu unul a trebuit sa refuz. Daca mai insistam mult doamna binevoitoare caruia ii multumim ne mai dadea si alte cele. Am fost tratati regeste si promitem ca data viitoare ne vom mai oprii ca doar merita.:))
Nu stiu cat am zabovit dar ne-a prins bine pe langa merinde si caldura din casa, mai ales dupa ce ne-au inghetat degetele si nu numai. Am pornit la 9 cand soarele abia daca se vedea. 

Si sa ne mai punem si pofta in cui.

Cateva fotografii aveti mai jos si de asemenea trackul traseului. 

Mai multe fotografii gasiti accesand linkul urmator. Click aici

intrarea pe Blidireasa











2 comentarii: