Pagini

22 martie 2011

Raport de Tură cu dedicaţie (20 martie 2011)

Deşi vremea din weekend a fost mai puţin prietenoasă, dragul de munte ne-a scos din casă nu foarte de dimineaţă, cu gândul să facem o ieşire pe vârful Piatra Secuiului(1171 m) din Munţii Trascăului.
Traseul porneşte din centru, de lângă biserică şi urmează marcajul cruce albastră pe un drum destul de greu la urcare.
Ajunşi în jurul orei 11:00 în Rimetea lăsăm maşina la poalele muntelui şi după echiparea corespunzătoare urmăm traseul marcat cu cruce albastră până la cota maximă. La urcare, până aproximativ la jumătatea traseului am fost însoţiţi permanent de o ploaie măruntă, iar ceaţa din păcate ne-a urmărit pe tot parcursul traseului. De văzut nu prea am văzut ceea ce trebuia să vedem, aşa că după o pauză pe vârf am continuat marcajul cruce albastră care înconjoară dintr-un capăt în altul Piatra Secuiului.

Ajunşi destul de repede la maşină gândul de a face o plimbare până la Cetatea Colteşti nu era departe şi astfel încetu' cu încetu' am pornit  spre Colţeşti, am urcat până aproape de cetate pe drumul de ţară care urcă spre cetate cu maşina, după care am început urcarea pe jos de nici o jumătate de oră până sus la cetate. 

 După câteva minute petrecute la cetate coborâm la maşină, ne îmbarcăm şi pe la ora 16 şi ceva pornim spre Cluj bucuroşi că nu am stat acasă şi deşi vremea a fost aşa cum a fost ne-am bucurat de câteva ore de linişte.

Ţin să precisez că tura de duminică a fost una foarte plăcută, o tură căreia îi dedicăm următoarea melodie(video jos), melodie care de altfel încă de la sosire ne-a îmbrăţişat cu drag, finalul fiind unul foarte romantic sub interpretarea Paulei Seling.

Autoarea pozelor Eva Veress

Participanţi: Eva Veress, Adi Grancea şi subsemnatul.


 Foto 1.Piatra Secuiului în ceaţă

 Foto 2.

Foto 3.

 Foto 4.

Foto 5.

 Foto 6.

 Foto 7...printre stânci

Foto 8.

Foto 9.

 Foto 10.

Foto 11.

 Foto 12.

 Foto 13.

 Foto 14...spre Cetatea Colţesti

 Foto 15.

Foto 16...încă în picioare

Foto 17

Foto 18.pe cetate

Foto 19.finish

2 comentarii:

  1. frumoase locuri miaduc amintiri placute cindva am cunoscut oameni deosebiti din fostul grup Floare de colt bistrita am stabatut aproape toata zona as vrea sa o mai strabat va saluta un fost menbru al cubului salt cluj.cioaxi.astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  2. adresa mea de mail ciurdar_cristian@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere