Pagini

30 aprilie 2012

Ski la cota 2000 (29 aprilie 2012)

Deşi primăvara şi-a intrat de o lună şi ceva pe deplin în drepturi ideea de a mai schia cel puţin încă odată sezonul acesta nu era un vis greu de îndeplinit, aşa că zis şi făcut, fain frumuşel aleg ca zonă ideală de schiat Vf. Bistricioru din Munţii Călimani. Din surse sigure aflu că zăpadă este din belşug şi că în urmă cu o săptămână a nins aproape 30 de cm aici. 

Mă uit la prognoza meteo şi veşti bune pentru weekend, aşa că nici vorbă să stăm duminică acasă, un telefon două şi rezolv şi problema transportului. Sâmbătă suntem sigur 3 persoane, 2 pe schiuri şi una pe bocanci. Sâmbătă facem ultimele reglaje la schiuri că au stat prea mult la naftalină şi nu vrem să avem surprize neplăcute. Duminică pornim la drum nu foarte de dimineaţă dar nici prea târziu că oricum soarele avea să ne însoţească pe tot parcursul zilei.


 
Foto 1. road to trip 

Despre traseul urmat nu mai are rost să vă relatez deoarece veţi găsii la urmatoarele linkuri informaţiile dorite, o tură de iarnă http://raportdetura1.blogspot.com/2011/12/parcul-national-muntii-calimani-vf.html
şi o tură de vară http://raportdetura1.blogspot.com/2011/08/tura-in-muntii-calimani-vf-bistricior14.html

 Foto 2. dragele mele brânduşe

Tot ce mi-am dorit pe tot parcursul cât înaintam era să gasesc, cel puţin câteva florii de munte pe care să am ocazia să le fotografiez. Dorinţa mi-a fost îndeplinită şi în zonele deschise, cu mult soare dăm de "lanuri" întregi de brânduşe viu colorate. 
Avem de asemenea parte şi de un cocoş şi doua găini de munte care au făcut zarvă de îndată ce ne-au auzit glasurile.

 Foto 3. brânduşe nu glumă

Fiecare pas făcut ne aducea zăpada tot mai aproape de noi şi odată ajunşi la cota 1600 vedem cum sub vârful Bistriciorul zăpada mult dorită ne aşteaptă şi după o pauză la noul refugiu din Bistricioru, mai lăsăm din bagaje la refugiu şi pornim înspre şaua Bistriciorului. Pâna sus ne bucurăm de o zăpadă numai bună de schiat, arsă de soarele puternic, care pe alocuri atingea liniştit 2 metri.

 Foto 4. tot mai aproape

 Foto 5. un pic din Rodnei

 Foto 6. zăpadă din belşug

 Foto 7. la drum

 
 Foto 8. cu Rodnei în spate

Foto 9. şi Zurzugău în dreapta


Foto 10. ne apropiem de creastă

Ajungem în creastă de unde până pe Bistriciorul mai avem o jumătate de oră bună mai ales că sus soarele ardea din ce în ce mai tare. Din creastă, mai urcăm nu foarte mult cu schiurile în spate deoarece lipsa zăpezii de aici ne determină să lăsăm schiurile undeva aproape de vârf şi să urcăm fără schiuri până sus.
 
Foto 10. de sus...

Foto 11. ...se vede Lacul Colibiţa şi nu numai

Foto 12. Piatra Fântânele


Foto 13. Pietrosul Călimani  posibil următoarea destinaţie

 
Foto 14. repere

După ce zăbovim aproximativ o oră pe vârf, timp în care am mâncat ceva şi am făcut câteva fotografii plecăm pregătiţi fiind de o coborâre frumoasă pe schi deşi sincer cu ceva frică. Dar cui nu îi este frică când abordezi un munte pe schi, pentru mine fiind şi primul schi la cota 2000.
 
Prima coborâre a fost mai grea până ce am reuşit să ne dăm greaţa să spun aşa după care, încetu cu încetu totul a mers mult mai bine.

 
Foto 15. prima coborâre

 Foto 16. priveam la colegu

Foto 17. pe a doua coborâre totul a mers mult mai bine


Foto 18. zig-zag pe a doua coborâre

Ajungem cu bine la refugiu unde mai zăbovim câteva minute timp în care de la vale urcă şi alţi împătimiţi ai schiului pe care bineînţeles îi salutăm. La plecarea noastră la cabana Salvamont era plin de lume, mulţi veniţi pentru schi, restu pentru 1 mai. 

Cam atât despre un ultim schi sezonul acesta, iar daca aveţi chef şi voi eu zic că se merită să încercaţi chiar dacă căratul schiurilor este o povară, dar nu se compară cu acele câteva minute de schi frumos pe o zăpadă de primăvară.

Foto 19. zăpadă cât pentru o iarnă

 Foto 20. încă un pic

 Foto 21. până sus

Foto 22. crucea de pe Bistricioru
 
 Foto 23. la adio tu!

2 comentarii:

  1. Stimati vizitatori, bine ati venit în magazinul online www.schiuridevanzare.ro.    Schiuridevanzare.ro este un magazin online dedicat in totalitatea iubitorilor sporturilor de iarna . Am inceput activitatea la inceputul anului 2007 prin vanzarea echipamentelor de ski en-gross , reusind sa atragem de partea noastra magazine si centre de inchirieri . Datorita multitudinii de cereri de la schiori amatori si profesionisti la jumatatea anului 2012 am luat hotararea de a crea un magazin online pentru a satisface nevoile clientilor . Fiind un importator direct , reusim sa punem la dispozitia clientilor produse la preturi atractive , fara alte comisioane .

    Echipa Schiuridevanzare.ro este una profesionista , care tine mereu cont de parerile si cerintele clientilor , iar echipamentele pe care le oferim sunt in tendinte raportat la calitate pret . Prin includerea unei game diversificate de produse , clientul are prosibilitatea sa achizitioneze schiuri,clapari,snowboard,booti in functie de bugetul disponibil . Experenta , raportul calitate pret , discounturile oferite , calitatea produselor , eficenta sunt o parte din avantajele de care site-ul nostru dispune si care fac din noi partenerul dumneavoastra de incredere .Vom lucra in continuare la cresterea imagini site-ului , dar si a numarului si diversitatii produselor tocmai pentru a va surprinde pozitiv , pentru a va mentine viu interesul si pentru a va facilita navigarea pe Schiuridevanzare.ro .

    Asteptam cu interes sugestiile dumneavoastra despre ceea ce am realizat pana acum si ce v-ati dori , ca si client , sa vedeti in viitor pe site , alte servicii de care ati dori sa dispuneti .

    RăspundețiȘtergere