Pagini

19 octombrie 2015

Drumul Romanilor (18 octombrie 2015)

Oficial e Toamna!

Toamna este anotimpul in care culorile explodeaza. Acesta a fost si motivul pentru care duminica am hotarat sa parcurgem perpedes traseul ce porneste ceva mai sus de Valea Strajii si se pierde pe asa zisul Drumul Romanilor pana la Piatra Fantanele.

Cu chef de duca si dupa o perioada in care ploile au macinat acest inceput de toamna in sfarsit avem parte de un prim weekend ceva mai insorit. Nu e de stat acasa asa ca dupa lungi dezbateri, impreuna cu Corneliu, ne hotaram abia duminica dimineata ce vom face. In nici un caz acasa nu am stat si dupa cum ati citit ceva mai sus undeva pe la ora 11 am lasat masina la aproximativ 2 km de Valea Strajii undeva pe partea stanga a drumului si cu rucsacii in spinare am intrat efectiv pe Drumul Romanilor. Traseul se desfasoara dupa cum si denumirea o spune doar pe un drum forestier (asta a mai ramas din ceea ce a fost) pana in Piatra Fantanele. Nu e nimic complicat mai ales ca traseul este marcat si cu punct rosu, floare la ureche pentru orice incepator intre ale drumetiei. Noi l-am parcus in exact 3 ore pana la Piatra Fantanele de unde am luat ocazie pana in zona unde am si lasat masina. Pana in DN 17 sunt de parcurs undeva la 12 km cu diferenta nu foarte mare de nivel.

Este o incantare sa parcurgeti acest traseu, mai ales toamna. Cu bicicleta l-am parcurs de mai bine de o luna dar in sens invers si de atunci am promis ca musai trebuie sa merg si pe jos. Asa am avut ocazia sa imi adaug undeva in suflet o particica din peisajele minunate ce ti le ofera acest traseu.

Un traseu!

Traseul drumului este următorul: Defileul Bârgăului – DN 17- Faţa Prislopului – Dosul Zâmbroaiei – Culmea Tăşuleasa – Culmea Opcioara – Iliuţa Corchii – Iliuţa Calului – Măgura Calului – DN17 – Pasul Tihuţa.  

Informatie preluata de pe (http://www.timponline.ro/studentii-ubb-decisi-sa-puna-in-valoare-drumul-romanilor-din-pasul-tihuta/)

Va las sa va delectati cu cateva poz(n)e facute cu telefonul. Atentie la caini, recomand sa aveti ceva in mana. 

 Pofta mare!

 Vf. Zâmbroaie

 Un pic din drum

Peste vai si dealuri

Alte cateva poz(n)e aici 


2 comentarii:

  1. Duminică am urcat şi noi până la Tihuţa. Din câte îmi dau seama din poze, cu câteva momente înaintea voastră. Când am trecut pe lângă Dosul Zimbroaiei, încă mai învăluiau vârful câţiva vălătuci de ceaţă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Era fain daca ne-am fi intalnit. Am vazut in timp ce urcam (pana sa ajungem la intersectia cu banda albastra care continua inspre Heniu Mare) urme care coborau si ne-am intrebat cu Corneliu oare ale cui sa fie? Poate erau ale voastre, nu stiu. In orice caz a fost o duminica faina. Data viitoare astept si un semn de viata. Va salut!

    RăspundețiȘtergere