Pagini

30 martie 2014

Muntii Tibles in prag de martie (22-23 martie 2014)

Ca sa ajungi sus trebuie sa urci cat mai mult, insa ca sa ajungi ca sa urci cat mai sus acele locuri trebuie sa iti fie suflet. 

Pentru acest weekend aveam in plan sa merg la impadurirea organizata de Tasuleasa Social insa cand am vazut ca Domnul Dinu organizeaza o tura pe 2 zile in Tibles mi-am schimbat rapid planurile.

Unu la mana Tibles imi doream de mult, doi la mana sa dorm si cu cortul a fost ceva de vis si trei la mana multumesc Domnului si Doamnei Mititeanu.

Colega de tura din Prundu Bargaului si de camin mi-a fost Ioana Popandron careia ii multumesc pentru ca a acceptat invitatia.

Din Cluj doua masini cu 7 oameni, din Prundu Bargaului noi doi, punct de intalnire Dej unde lasam masina si ne imbarcam in alta. Pornim spre Grosii Tiblesului unde lasam masinile in curtea cabanei Ocolului Silvic.
Ne pregatim rucsacii si incetu cu incetu ne urnim din loc vre-o 3 km pe drum forestier dupa care sa parasim valea in dreapta. Urmeaza o urcare pe alocuri pe drumuri care taie dealul, alte dati pe coasta insa reusim sa ajungem pe un picior care ne scoate in primul varf al zilei, Vf. Ousorul (1489 m alt) sau pe alte harti Vf. Tiblesu Mic. 

 Foto 1. Vf. Tibles (1839 m alt.)

 Foto 2. Vf. Arcer (1830 m alt.)

 Foto 3. Luscute


 Foto 4. un ultim efort inainte de primul varf al zilei

 Foto 5. trio-ul Tiblesului; De la dreapta la stanga : Vf. Bran (1840 m alt.), Vf. Tibles (1839 m alt.) si Vf. Arcer (1830 m alt.)

 Foto 6. aglomeratie pe Vf. Ousorul

De pe VF. Ousorul pana pe Vf. Tibles unde urma sa punem corturile urmeaza mici sectiuni de urcari si coborari, doar ultima portiune fiind o urcare mai sustinuta insa si cea mai faina a zilei. Aproape de varf avem parte si de ceva zapada mai serioasa.

Cucerim Vf. Tibles si imediat dupa ne apucam de montat corturile pe un vant puternic. Ancoram bine corturile si unele sfaturi de la Domnul si Doamna Mititeanu ne sunt de folos. 

 Foto 7. tot mai aproape de vis

 Foto 8. pasi marunti spre locuri inalte




 Foto 9. spre seara reusim sa admiram apusul

Seara trece destul de repede si desi vantul isi face de cap cortul rezista si reusim cum de cum sa si adormim. A doua zi inainte sa strangem corturile dam o fuga pana pe cel mai inalt varf al Muntilor Tibles, Vf. Bran (1840 m alt.) nu inainte ca Domnul Dinu sa ii inmaneze carnetul de membru CAR U Cluj lui Sebi, cat de frumos. 
Dupa ce revenim de pe Vf. Bran ne strangem lucrurile si inainte de a cobora inspre refugiul Arcer lasam bagajele si dam o fuga si pe cel mai mic varf al Muntilor Tibles, Vf. Arcer (1830 m alt). Aici ne intalnim cu un grup din Baia Mare, iar unde am lasat bagajele cu doi schiori cu care impartim cateva vorbe.
Urmeaza o coborare frumoasa pe zapada moale, ajungem la Refugiul Arcer unde luam o mica pauza de masa. De la refugiul Arcer un pic mai jos intr-o poiana plina cu luscute Domnul si Doamna Mititeanu raman pentru cateva fotografii, restul ne intelegem sa coboram si sa mergem pana la Mnastirea Cozia si la cele doua bisericute din satul Rogoz. Facem ce facem si reusim sa nu ajungem la Cozia si cum de cum sa plecam cu totii inspre cele doua bisericute din Rogoz. 

A fost un weekend de poveste in care am avut de invatat foarte multe. Imi cer scuze pentru cele cateva cuvinte.

 Foto 10. bine ai venit

 Foto 11. meditatie pe Vf. Tibles

 Foto 12. bulina albastra inspre Vf. Arcer

 Foto 13. Adio Tibles



Foto 14. una biserica de la Rogoz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu