Pagini

30 mai 2015

Weekend plin in Muntii Rodnei (23-24 mai 2015)

Am avut ca obiectiv principal vizitarea narciselor tocmai in poiana de pe Muntele Saca din Muntii Rodnei. 

Desi puteam inca de sambata sa ajungem la narcise, Domnul Dinu si Marlene au decis ca abia duminica sa vizitam narcisele. A fost o tura bine gandita si care mie unul mi-a placut tare mult. 
Unu la mana, acest circuit imi doream de foarte mult timp sa il fac si doi la mana, planului meu, la care i-au raspuns Dragos si Calin Musteata, Cristian Pop si Lucian Moise, s-a potrivit cu a celor din CAR U Cluj a carui membru si suntem. Ce sa vrei mai mult.





Asadar pentru prima zi si anume sambata s-a parcurs din Valea Vinului, unde am si lasat masinile, urmatorul traseu: Din Valea Vinului urmam marcajul triunghi albastru pana in Saua Curatel. Aici triunghi albastru se intersecteaza cu punct albastru care urca din Rodna peste Capul Beneseului si continua cand pe culme cand pe curba de nivel pana in Saua cu Lac. De aici suntem pe banda rosie si mai anume pe creasta principala a Muntilor Rodnei.  Cativa dintre cei prezenti urca pana pe Inau (2279 m) daca tot este la 15 minute de noi, iar ceilati raman la refugiu sa se odihneasca.

Parcurgem creasta dintre Inau si Varful Omului. De pe varful Omului lasam creasta si o luam la vale inspre sud pana in saua Corongisului unde si montam corturile. Cireasa de pe tort a fost ploaia de scurta durata care i-a prins pe unii tocmai in creasta. Spre norocul meu am apucat sa montez primul cortul si sa scap de udeala. Seara s-a lasat cu povesti si doar a doua ploaie care s-a pornit din senin a spart "petrecerea". A doua zi dis de dimineata alta ploaie care ne tintuieste in corturi. Asteptam sa se opreasca ca sa putem strange corturile si sa urcam inspre varful Corongis cu ai sai 1987 m.



Ploaie se opreste, strangem rapid corturile insa nu terminam de stransa ca se porneste alta torentiala. 
A fost si ultima de altfel care insa nu s-a oprit decat dupa vre-o 20 de minute. Scapam cu bine asa ca sa inceapa ascensiunea pe varf. Primii care sosesc pe varf bineinteles ca suntem cei din Bargau. Patru colegi au ales sa nu mai urce pe varf si implicit sa nu mai ajunga la narcise, urmand atfel traseul pe Izvorul Rosu.

Abia asteptam intalnirea cu narcisele de sub Muntele Saca. De pe Corongis in aproximativ 1 1/2 h suntem la poiana. Aici ne intalnim cu Alina Vlad si Calin Gabor care au urcat sambaata seara la narcise si au campat tot in zona. Doua, trei vorbe dupa care dam buzna in narcise. Poze, le mirosim(vezi doamne) intr-un cuvant ne bucuram de peisaj.

Dupa o portie binemeritata de narcise este timpul sa o luam la vale. Ne luam ramas buni de la colegii de tura si la vale ca drum lung mai este pana acasa.

Sa ne vedem cu bine!